Friday 19 September 2014

Summer is a state of mind


Priznajem: GUILTY AS CHARGED! Nikad nisam razumela ljude koji vole kišu, o snegu i da ne počinjem. Sve je to lepo gledati kroz prozor. 
Ali, leto! Leto je mnogo više od sunca, kratke haljine i vrtoglave štikle na preplanuloj nozi. Više od vrele noći, koktela, igranja do zore i ljubljenja za zgodnim strancem. Leto je stanje uma i ono treba da traje cele godine. Ali kako? 
OSEĆAJ. Nađi svoj ekvivalent pesku u kupaćem i soli u kosi. Jedi sladoled kad mu vreme nije. Pij sangriu. Zastani da okusiš i pomirišeš baš kao da je leto i da imaš svo vreme ovog sveta. 
ZAPAMTI KOLIKO JE JEDNOSTAVNO. Zapamti svoj savršen letnji momenat koji se desio bez imalo truda kada god pomislite da sreća nije na dohvat ruke. 
PLANIRAJ. Sledeće letovanje, šta drugo? Ne ono na koje ideš svake godine, nego letovanje iz snova. Isčekivanje će te držati u letnjem stanju svesti. 
NEMOJ DA PLANIRAŠ život iz minuta u minut. Najbolje stvari se leti ne dešavaju zato što si imala plan, već zato što si se prepustili. Go with the flow. Univerzum neće eksplodirati ako precrtaš pola dana u planeru.
PRATI GA. Ne, ne onog tipa što ga stalkuješ na društvenim mrežama. Nego leto. It's always somewhere, chase it! 



A tek MOGUČNOSTI! Ostavi otvoren mozak baš kao da je leto. Sačuvaj malo letnje praznoglavosti, zbog nje si doživeli ˝ono jedno leto˝ koje svako pamti. 
UPOZNAJ NOVE LJUDE. Letnja ti ćaska sa svakim ko joj se obrati, dok zimska ti prebeči svakoga ko pokuša da joj se priđe u stilu ˝talk to the hand˝. Ugrozi svoju reputaciju gradske bičarke, neće da boli. 




OKAČI LETNJU SLIKU blizu radnog stola, za slučaj da zaboraviš koliko si kul.
I nosi zaboga taj MINIĆ, kao da je 40 stepeni. Dobar je ako ti zatreba da opravdaš praznoglavost.
I LJUBI SE. Puno, kao da je vreli letnji petak.

No comments:

Post a Comment

Hvala na komentarima!