Tuesday 31 March 2015

Ukus Beograda: iz mog ugla


Šta je to ukus Beograda?
Kestenje u Knez Mihailovoj kad zamiriše jesen? Krempita u Prizrenskoj? Pljeskavica pored Palilulske pijace? Šećerna vuna sa Kališa? Prva sarma u novembru? Ili je možda to ukus mamine kuhinje za one koji su pobegli preko bare? 
Mi mislimo da je od svega po malo. Mislimo da Beograd ima ukusa onoliko koliko i ćudi. 
Zato smo odlučili da pišemo Ukus Beograda.
Krenulo je entuzijastično: pisaćemo blog o restoranima. Iako smo svi različiti u jednom se slažemo: perfekcionizmu. Vredno smo radili i stvorili jedan pravi mali gastro-projekat kojim se ponosimo. I nećemo da spuštamo lestvicu. Bićemo beskompromisni. Hvalićemo na sva usta kad je dobro, kudićemo kad je loše. 


˝Zašto baš mi?˝ je pitanje koje se ponavlja. Niko od nas nije profesionalni kuvar, niko od nas nije vlasnik restorana, niko nije profesionalni kritičar. Pa šta nas onda čini posebnima? Oni koji nas poznaju znaju. To što ćemo biti lični, nepotkupljivi, iskreni. To što volimo i znamo. To što imamo izoštren njuh da namirišemo prave ukuse.

Želimo da svako od naših posetilaca ima svog omiljenog kritičara: romantičnog ili surovog, realnog ili entuzijastu, mesoždera ili vegeterijanca, ljubitelja slatkiša ili slaniša...odlučite sami! Rado ćemo primati vaše sugestije i preporuke: gde da odemo, šta da istražimo, šta da saznamo za vas.


A koji je vaš ukus Beograda? 

 

5 comments:

  1. preLJepa si lav ju :*
    a pametna, elokventna zabavna super-zena to se podrazumeva tkdj!

    pusa,
    U.

    ReplyDelete
  2. Prelepa ogrlica!
    http://kenguristyle.com/

    ReplyDelete
  3. Koliko sam ja HAPPY zbog ovog projekta, kao da je moj :)
    http://jovanamiljanovic.com

    ReplyDelete

Hvala na komentarima!