Thursday 18 June 2015

Budite deo modnog vremeplova: priključite se akciji Muzeja grada Novog Sada!

Naša muzejska scena sve ćešće prezentuje zanimljive modne sadržaje. Mladi kreativci publici predstavljaju kulturno nasleđe na zanimljiv način, pričajući priču starih vremena na inovativan način - kroz odevne predmete i aksesoare prošlih vremena. 

Tako Muzej grada Novog Sada priprema izložbe "Glamur u bočicama" i "Istorija pisana modom", koje će biti održane na jesen. Zato, želim da vas pozovem da zavirite u ormare svojih mama i baka i doprinesete ovoj izložbi. Imate vremena do kraja avgusta da donesete stare haljine, suknje, pantalone, cipele i druge odevne predmete, ali i nakit i bočice parfema u muzej i tako doprinesete kreiranju izložbe. Na izložbi "Istorija pisana modom" biće predstavljena prva polovina 20. veka i na interesantan način biće prezentovani odevni predmeti, kostimi, obuća i modni detalji. "Glamur u bočicama" predstaviće istoriju parfema od najranijih dana, bočice i stare kozmetičke proizvode.

Foto: linzhouweb.com


Procedura je jednostavna:  za sve predmete izdaćemo odgovarajući revers, a pozajmljeni predmeti biće opisani legendama, u kojima će biti navedeni i njihovi vlasnici. Tako će Novosađani imati priliku da doprinesu očuvanju istorije, kao i da predmete iz privatnih kolekcija izlože široj javnosti.

Zainteresovani za detaljnije informacije mogu kotaktirati Ivanu Krsmanović ili Danicu Ivančević na broj 021 451 239.
 

No comments:

Post a Comment

Hvala na komentarima!