Monday 31 August 2015

Ko se boji da izađe bez šminke još?

Naše žene često imaju jednu groznu naviku da se svojim licem bave ˝naopako˝ rešavajući probleme prikrivanjem. Kako u glavnom nismo u mogućnosti da odvajamo pola plate na sve preparate koji nam trebaju, većina žena će se pre opredeliti da kupi puder nego bilo koji proizvod za negu lica. Potpuno pogrešno razmišljanje, jer lepoj i negovanoj koži puno ˝dekorative˝ i ne treba. 

Kako se trenutno nalazim u vrlo čudnom životnom dobu u kom na pola lica mažem kremu protiv bubuljica, a na čelu uočih naznaku prve bore, shvatila sam da uzimanje bilo koje hidrantne kreme na akciji u supermarketu nije više opcija. Nakon isprobavanja nekoliko veoma poznatih (i podosta skupih) brendova, na mamin nagovor sam odlučila da probam Gerovital kozmetiku. 



Kako njihov sajt kaže Gerovital postoji skoro 50 godina i svetu je predstavio prvu liniju anti age proizvoda. Kako mama kaže, osamdesetih se Gerovital švercovao iz Rumunije kao najbolje čuvana tajna u ženskoj borbi protiv starenja. Pa, zašto ne bih pružila šansu i njihovim proizvodima pogodnim za nas dvadesetogodišnjakinje koje verujemo da nam još ne trebaju antiridi? 

Upravo tome služi kolekcija Derma + koja predstavlja sinergiju inovativnih sastojaka, prilagođenih svim tipovima kože. U moje ruke su došla tri proizvoda iz ove kolekcije: gel za umivanje, aktivna hidrantna krema i umirujuća regenerativna maska-krema.


Da krenemo od gela za umivanje: na pakovanju piše da je namenjen masnoj koži, ali da istovremeno i izuzetno hidrira. Eto zadatka na kojem su mnogi pali- znate onaj osećaj kad se umijete nečime što ima za zadatak da spreči mašćenje, a dobijete osećaj da vam je neko smanjio kožu lica za 2 broja samo nekoliko minuta nakon umivanja. To se nije desilo i sa ovim proizvodom na moje veliko zadovoljstvo. Struktura je dosta tečnija od standardnih ˝gelova˝, ali je mala količina proizvoda dovoljna da ukloni sve tragove napornog dana na vašoj koži, bez isušivanja. 

Kada je u pitanju aktivna hidrantna krema  pakovanje kaže da je proizvedena da vrati hidrolipidnu barijeru koži zbog nedostatka vlage i da stimuliše sposobnost ćelije da zadrže vlagu. U prevodu- da vas spasi kad god osetite da vam je lice suvo. Upravo to i čini, i kako je izuzetno lagane strukture, zgodna je za svaki dan i održavanje balansa vaše kože. Idealna je podloga za šminku, i odlična u onim danima kada želite da zaobiđete puder i izađete iz kuće samo sa malo rumenila. 



Proizvod koji je izazvao najveće oduševljenje od ova tri za mene je umirujuća regenerativna maska-krema (da ne bude zabune- ovo na slici je promo pakovanje). Kako sve što zahteva bilo kakav trud od preko 2minuta redovno ostavljam ˝za sutra˝ koje nikada ne dođe, ova maska je apsolutno idealna za mene zbog načina nanošenja. Ona je u formi klasične kreme, tako da ne zahteva da se bavite njenim skidanjem. Jednostavno nakon petnaestak minuta od nanošenja pokupite višak koji koža nije upila tuferom, a ako je stavite pred spavanje, ne morate ni to. Savršeno miriše i odmah po njenom stavljanju osećate kako ˝radi˝. Definitivno proizvod koji ću uvrstiti među one koje uvek imam u kupatilu! 

Gerovital je prošao test sa odličnim 5!

No comments:

Post a Comment

Hvala na komentarima!