Sunday 14 September 2014

Sunday kind of love


  
Pred ženama su svakodnevno mnogi zahtevi koje nam je još od vremena naših baka nametao svako ko je stigao: od drugih žena, preko popularne kulture, pa do onoga što neki zovu ˝društvo˝. Budi uspešna, budi pametna, ispravi se, uvek se smej, ili se barem osmehuj kao Mona Liza. Uvek imaj savršeno nalakirane nokte, pristojnu frizuru, nemoj slučajno da ti karmin bude na zubu i obavezno se snađi između dve depilacije da niko ne primeti  da si ljudsko biće i da ti rastu dlake. Imaj razumevanja za sve, ne očekuj da imaju razumevanja za tebe, čisti sama svoje dvorište, okopavaj sama svoju baštu i uvek budi in touch with your f**king feelings. Podrazumeva se da NIKADA ne smeš da imaš napade besa, PMS ili ne daj bože na poslu ispoljiš znak emotivne nestabilnosti. 


I tako je to 5 radnih dana, a onda dođe vikend. Onda opet očekivanja iz filmova. Podrazumeva se da nosiš savršenu satensku spavaćicu boje breskve. čak i ako spavaš sama. Kao i svaka filmska junakinja spavaš u brusu da se ništa ne ocrtava. Kosa mora da bude savršeno isfenirana i ako si naravno spavala celu noć i uvek boje žita koje se presijava na suncu. Ne smeš da se probudiš natečena,a od podočnjaka ni p ne može da bude na ovoj slici. Imaćeš naravno vruće kroasane i moku sa šlagom spremljene u kuhinji, i ako nikome nije jasno kako su se stvorile tu. 
Tako to bar zamišljaju dečaci. 


U realnosti u najboljem slučaju nosiš rasparenu široku pidžamu sa Diznijevim junacima, a vrlo verovatno dečkov dres iz mlađih dana (ili onu majicu koju si zadržala kao taoca posle prethodnog raskida). Kosa ti je masna i vezana u punđu, a lak na noktima ti i nije baš u zavidnom stanju. 
I znaš šta, devojko? To je potpuno u redu, jer nedelja je. Uzmi knjigu ili guilty pleasure časopis, pusti Ettu, napuni baterije. Umrljaj posteljinu čokoladom i dodaj novi lak za nokte u kolekciju fleka na pidžami. Napravi kafu u najvećoj šolji koju imaš i cevči je celi dan. I nađi nekoga da ti donese taj doručak u krevet jer si tako (ne)savršena fantastičnija od svih ovih iz filmova.   
Sigurna sam da njima nešto ozbiljno fali. 



No comments:

Post a Comment

Hvala na komentarima!