Tuesday 16 December 2014

10 situacija kada sam želela da uđem u televizor i išamaram Keri Bredšo




Često uvhatim sebe kako ponovo gledam seriju sa najviše repriziranja posle Boljeg života u istoriji ex-YU televizije aka Seks&grad iako znam sve dijaloge napamet. Zašto? Delimično zato što volim suknje sa žiponom, a više zato što se nadam da će glavna junakinja jednom uraditi nešto drugačije nego poslednji put kad sam gledala istu epizodu. Moram priznati, što sam ja bliže tridesetoj, to više njen IQ dovodim u pitanje. Jeste, mislim i ja da je ova serija mnogo učinila za žene širom sveta, nemojte da vičete, ali kada je gledaš sa 16-17-18 sve je to zabavno, ali kasnije hvataš sebe kako sve češće želiš da uletiš u ekran i nalupaš gospođici Bredšo šamare. Evo mojih omiljenih razloga! 

1. Pariska epizoda
Možda nije logično što krećem od kraja, ali ova epizoda me najviše nervira, da izvine Pariz. Dakle prvo si odbacila ceo život da bi prešla preko bare sa čovekom koji ti je rekao da nećete da imate decu iako ti to želiš. Onda si sa sobom ponela 17 kofera. Imaš milionera, gomilu prelepih couture haljina i svo vreme ovog sveta. U Parizu. I ti kukaš k'o poslednja paćenica što nisi sa umišljenim dedom po ceo dan koji te btw ne konstatuje? Ljudi ti organizuju večeru da te worshipuju, a ti ostaneš sama da sediš na kanapeu u muzeju u nadu da će on primetiti da postojiš, pa dokle? SABERI SE ŽENO! Idi u neki muzej, sedi u kafić i gledaj prolaznike, jedi eklere, uživaj u životu, ne budi jadna toliko aman! Imaš terasu sa pogledom na Ajfela zaboga!!!!

Ali retko ko u tom broju

2. Prijateljstvo
Legitimno je ostaviti drugaricu samu u operi kad ugledaš bivšeg. Legitimno je drugaricu lagati zbog bivšeg. Legitimno je drugarice terati da slušaju o tvojoj opterećenosti muškarcem koji te neće jer si jadna dok one prolaze kroz razvod/pobačaj/smrt bližnjih. Legitimno je očekivati od prijatelja sve, a ne davati im ništa? Zakuni se ribo!? 

3. Moram da znam da sam THE one
Ni jedan jedini muškarac na planeti nije shvatio ko je žena njegovog života tako što ga je dotična pitala svaki dan: ˝O da li sam ja ta? ˝ Čovek hoće da te vodi na Bahame, ti se spakuješ, i ispred kuće ga ispališ zato što te nije upoznao sa mamom koju si uhodila kao poslednji psihopata?  Ajdmo iz početka: neko hoće da te vodi na Bahame, super je prema tebi, ali ti moraš da napraviš imaginarni problem, pa ga klasično stalkuješ (hvala bogu pa u vreme snimanja serije nije bilo društvenih mreža) i voila- uspela si. 

Patetic...

4. Burger
Čovek je loš u krevetu, ima problem sa tvojom platom koju si TI sama zaradila, neizlečive komplekse i pravi ti scene? Ali ti želiš da uspe pa tripuješ cveće i drveće. U 35. godini. Da li stvarno??? (Jeste, smejala sam se slatko kad ju je ostavio na papiriću)

5. Ejdan
Ovaj mladić sporan je po nekoliko tačaka. Prvo, dobar je čovek, a to gospođici Bredšo nije potrebno, ona je pasivno-agresivna, tako da što si bolji to si gori. Drugo, nije faca sa Menhetna. Ona je toliko preurbana i prekul, ali ni za trenutak ne pomišlja da je zapravo problem u tome što se muva sa isključivo takvim istim (čitaj potpuno fake) frajerima. Treće, kupuje joj pogrešan prsten. Hajde da se drami oko toga. Imaš 38 godina, niko nikad nije ni pomislio da te oženi, muškarac je savršen, ali zaboga taj prsten!!!! Četvrto, oprostio joj je. Prevarila ga je i morala je da mu kaže da bi NJOJ bilo lakše, onda joj je oprostio, onda ga je opet prevarila, onda...Borrrrring. Svaka osoba 25+ bi trebala da zna šta hoće, ali avaj, ne i Keri. 

 
Nije nego!



6. Nije bitno šta ću sa životom, važan je walk-in pun Manolica
Neću ni da ulazim u realnost kupovanja cipela od preko 500$ od plate koju zarađuje od jedne kolumne nedeljno. Ali stvarno, zar te nije sramota da ručkaš po fancy restoranima, piješ koktelčiće po Menhetnu i nosiš Gucci/Fendi/Pradu a nema pas za šta da te ujede? Nemaš štek sa 4 banke, a šatro samostalna žena!? 

7. New York, New York
Ok, skapirali smo, Menhetn je centar sveta. Ipak, mogla si umesto 200 pari cipela da mrdneš dalje od LA u one 3 epizode, a i to su ti drugi platili. Mogla si i da se ne ponašaš kao degen kad te dečko odvede na selo. Jeste, strašno je to kad si u predivnoj drvenoj kolibi sa svojim muškarcem. Nema betona, nema signala, užas živi, samo vas dvoje, šta da radiš sa sobom? Toliko je strašno da ti dođe da pozoveš bivšeg da dođe da uneseš malo dinamike u tu idilu. 



8. Upiši časove vajanja, pa tamo oblikuj
Ona neće ni kako ona hoće. Prvo šutne sve koji su dobri prema njoj, a onda od ovog kog voli zato što je gazi pokušava da napravi dobrog. E pa neće moći. Ne možeš matorog čoveka da teraš da se upoznaje sa tvojim drugaricama, da ne gleda druge žene i da ne puši u krevetu. Pa čak i kada hoće da je oženi, ona ga tera da venčanje bude po njenom. Onda joj kupi stan koji hoće, pa ga tera da izlazi iz njega. Čovek ima 50 godina i treba da leži na kauču i gleda TV, sjaši. Ti si ga zavolela, ti ga i trpi. 

I mi se pitamo!


9. Jako je bitno šta drugi misle
Pardon, ne drugi, druge. Nije bitno što praviš gluposti po gradu, al kad te bivša/buduća/sadašnja tvog bivšeg/sadašnjeg/budućeg prebeči zbog toga što si radila onda počinje drama. Da li ti ženo u četrdesetim ideš u srednju školu i muvaš se sa kvoterbekom pa te briga šta se priča oko ormarića i u drugom tri? Radila si šta si radila, vremeplov još nije izmišljen. Ali zašto nam onda prosipaš priču da si kul kada ti je zapravo bitno da te svi vole, sa posebnim naglaskom na one kojima si se usrala u život? Get over it! 


10. Independent woman
Ona je slobodnog duha, dozvoljava sebi da se uporedi sa slobodnim konjem u galopu koga niko ne može da zauzda (možete se našaliti sada sa njenom fizičkom sličnošću sa dotičnom životinjom), ali zove frajera i ostavlja mu milion poruka kada joj se ne javi? Pristaje da ostavi cigare zbog njega jer mu je to uslov. Pristaje da ostavi sve zbog nekoga ko joj ne daje ništa. Jedna reč: NEEDY. Lepo je reka Areta R.E.S.P.E.C.T. , al Keri je više ˝ja bih opet bila tepih po kome ti gaziš˝. 

Možda, ali ti nisi jedna od njih.


14 comments:

  1. Slazem se sa tobom u potpunosti:) Ja sam seriju citavu odgledala i filmove, al opet kad god se prikazuje gledam je :)
    Smatram da ona pokazuje primjere drugih zena sta sve rade zbog muskaraca da bi bile voljene da bi bile primjecene i sl al ustvari sve sto rade one je pogresno.. u ovakvim situacijama predlazem svakoj zeni/djevojci da procita knjigu Zasto muskarci vole kucke :D pronasle bi se u tim situacijama iz knjige i imaju savjeti sta sve uraditi u takvim situacijama..:)
    http://asja91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Hahaha isto! Vristanje na vevericu i hocu-necu Ejdana mi je naj bljak :) U sustini, s godinama shvatis da je Miranda mega car i reprize gledas samo zbog nje (i garderobe) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da ja vidim nju kako bi praznila wc šolju na Zlatiboru :D

      Delete
  3. hahaha pametan i smiješan post :D
    najviše mi je dizala tlak oko Aidana :D
    čovjek zgodan, dobar i opet joj ne paše :D

    ReplyDelete
  4. Iskreno oduvijek sam mrzila ovu seriju i upravo iz tih tocaka koje si navela. Svatko tko sam sebe opravdava dubokim shvacanjem ovog poremecenog ponasanja nece bolje u zivotu proci od Carrie koja si je doslovno sama kriva za apsolutno sve sto joj se događa xD mislim serija je nerealna do boli, al ne na onaj simpatican nacin iz kojeg cak nesto naucis, nego sve sto si mozda i naucio oni u iducoj epizodi pokvare njenim sebicnim ponasanjem xD Ne znam, mislim da svaka zena koja drzi do sebe (a i osoba zdrave pameti) treba svako ponasanje iz te serije uzet kao primjer i napravit direktno suprotno od toga kako bi imala sanse za prezivjeti u stvarnom svijetu :D slazem se sa svim sta si rekla :D!

    ReplyDelete
  5. Hahaha...aplauz za ovaj post!
    Sjajan!

    ReplyDelete
  6. Meni je najgore što Keri bazira svoj život na odnosima sa muškarcima, i endlessly razglabanju o tome. Meni je takođe jezivo to što ona apsolutno ne zna šta hoće od života, i nema apsolutno nikakve prioritete sem muškaraca. Daj, jebote, imaš 30+ godina, saberi se, pročitaj knjigu, vidi nešto.
    Jeste da je serija, ali uvek mi digne pritisak.

    ReplyDelete

Hvala na komentarima!